top of page

Avaluació i diagnòstic:

L’avaluació psicopedagògica és una exploració que serveix per a valorar a través de  mètodes objectius si hi ha dificultats d’aprenentatge o del seu rendiment.

Ens permet valorar si hi ha necessitats educatives especials o bé algun trastorn que interfereixi en l’aprenentatge amb la finalitat d’orientar i intervenir adequadament. 

Cal fer un diagnòstic Psicopedagògic:

  • -Quan els resultats acadèmics no es corresponen a l’esforç invertit.

  • -Quan hi ha dificultats d’aprenentatge específiques en alguna assignatura.

  • -Quan el nivell de lectura o escriptura és inferior al que correspon a l’edat i curs.

  • -Quan s’observen dificultats de relació o integració.

  • -Quan el nivell d’atenció interfereix en els aprenentatges.

  • -Quan no hi ha interès en els aprenentatges degut a una manca de motivació.  

Durant el procés d’avaluació psicopedagògica es realitzen proves per avaluar aspectes cognitius (capacitat intel·lectual, llenguatge, memòria, atenció, raonament, velocitat de processament,..), competències curriculars, aspectes emocionals (personalitat, autoestima, depressió, autoconcepte, ansietat...) i aspectes conductuals (conducta disruptiva, habilitats socials, impulsivitat...).

Un cop es valoren les proves i s’interpreten els resultats es realitza una entrevista de devolució on s’exposen i expliquen els resultats obtinguts als pares o part sol·licitant i es donen les orientacions i recomanacions adequades al cas. Si es considera convenient s’efectua una proposta d’intervenció. El procés finalitza amb l’entrega d’un informe escrit , el qual  recull la descripció de les proves, els resultats obtinguts , la impressió diagnòstica i les orientacions.

bottom of page